• Din 21 decembrie se pot depune proiecte de investiţii prin schema GBER

    Din 21 decembrie se pot depune proiecte de investiţii prin schema GBER

    AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) anunţă lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER, în perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 - 30 iunie 2019, ora 16:00, fiind prima sesiune din 2018 de depunere ...

    Citeste mai departe »
  • Prima invenţie majoră în domeniul ciocolatei dupa 80 de ani

    Prima invenţie majoră în domeniul ciocolatei dupa 80 de ani

    Produsă de o companie elveţiană, este prima invenţie majoră în domeniul ciocolatei, din ultimii 80 de ani. Ciocolata, botezată „Ruby”, după nuanţa roz închis, este al cincilea tip de ciocolată, după cea nea­gră, cu lapte, varianta albă care a apărut în anii ’30 şi ciocolata Gianduia cu adaos de făină de ...

    Citeste mai departe »
  • Ultrasunete pentru a verifica buna temperare a ciocolatei

    Ultrasunete pentru a verifica buna temperare a ciocolatei

    Cercetatorii de la Universitatea Catolica din Louvain, Belgia, au dezvoltat o modalitate de a verifica daca untul de cacao se cristalizeaza corect in timpul procesului de temperare, folosind ultrasunetele. A produce o ciocolata cu suprafața stralucitoare, crocanta, care se topeste in gura si isi pastreaza culoarea de-a lungul perioadei de valabilitate este ...

    Citeste mai departe »
  • Investeste intr-un lanț alimentar integrat

    Investeste intr-un lanț alimentar integrat

    Articol publicat in revista Ziarul Agricultorilor, editia lunii aprilie      "Fondurile Europene reprezintă în continuare oportunitatea de care firmele din România trebuie să profite la maxim. Constatăm că în ultimul timp birocraţia s-a mai redus iar  returnarea banilor se face mai rapid, acestea fiind semnale pozitive atât din partea guvernului cât şi ...

    Citeste mai departe »
  • Pâine neagră, integrală, cu germeni sau tărâțe preferate de români

    Pâine neagră, integrală, cu germeni sau tărâțe preferate de români

    A crescut interesul pentru pâine neagră, integrală, cu germeni sau tărâțe Pâinea albă, alimentul de bază în România, a pierdut teren în preferințele consumatorilor autohtoni în ultimul an față de perioadele similare din anii trecuți. Românii au început să se orienteze spre alte produse cum ar fi pâinea neagră, integrală, cu germeni ...

    Citeste mai departe »
  • Despre Gogosile inelare

    Despre Gogosile inelare

       La 22 iunie 1874 a fost creata prima gogoasa in forma de inel. Obiceiul prajirii bulelor de aluat in grasime incinsa apartine, dupa cate se pare, olandezilor, care au adus cu ei tehnica gogosilor si in Statele Unite. Aceasta a prins imediat, deoarece esxista o problema: preparatele nu se coceau ...

    Citeste mai departe »
  • Legea supermarketurilor a intrat in vigoare

    Legea supermarketurilor a intrat in vigoare

    Noile modificări aduse legii comercializării alimentelor, celebra deja Lege 321/2009, au fost publicate în Monitorul Oficial vineri 15 iulie. Astfel, începând cu luni, 18 iulie, retailerii sunt obligați să plătească în termen de 7 zile calendaristice furnizorii de produse proaspete, „definite de lege drept alimente care nu sunt conservate, sterilizate, deshidratate, ...

    Citeste mai departe »
  • Declaratia nutritionala a devenit obligatorie de la 13 decembrie 2016

    Declaratia nutritionala a devenit obligatorie de la 13 decembrie 2016

    Etichetarea nutritionala reprezinta o metoda importanta de informare a consumatorilor cu privire la compozitia produselor alimentare, care ii ajuta sa faca o alegere in deplina cunostinta de cauza. Mentiunea nutritionala reprezinta orice mentiune prin care se declara, se sugereaza sau se insinueaza faptul ca un aliment prezinta caracteristici nutritionale speciale datorita valorii ...

    Citeste mai departe »