Prima invenţie majoră în domeniul ciocolatei dupa 80 de ani

Produsă de o companie elveţiană, este prima invenţie majoră în domeniul ciocolatei, din ultimii 80 de ani. Ciocolata, botezată „Ruby”, după nuanţa roz închis, este al cincilea tip de ciocolată, după cea nea­gră, cu lapte, varianta albă care a apărut în anii ’30 şi ciocolata Gianduia cu adaos de făină de alune, inventată în 1865, în Italia.  

Compania Barry Callebaut, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, cu sediul în Elveţia, a avut nevoie de 13 ani pentru a crea noul tip de ciocolată, pe lângă cele patru consacrate. 

Noua ciocolată este preparată din boabe de culoarea rubinului, roşu închis, de unde şi denumirea „Ruby“. Gustul acestei ciocolate este similar gustului fructelor de pădure. Aroma şi culoarea sunt complet naturale, fără adaosuri de fructe sau arome artificiale. Cei care au gustat-o spun că este cremoasă şi răcoritoare. Cel de-al cincilea tip de ciocolată „oferă o experienţă gustativă cu totul nouă: nu e nici amară, nu are gust de lapte, nici de miere, ci aroma ei este dată de o combinaţie de fructe de pădure, fără însă a avea acest adaos de fructe, arome sau coloranţi“, explică reprezentanţii companiei. 

Lansarea ciocolatei Ruby a avut loc, în 5 septembrie, în cadrul unui eveniment exclusivist organizat la Shanghai, China. 

Purtătorul de cuvânt al Barry Callebaut a declarat că va fi nevoie de 6 până la 18 luni pentru a introduce acest produs pentru consumul în masă. Ciocolata Ruby va fi disponibilă clienţilor din Statele Unite, Europa şi Asia.

Pe blogul Arta Alba gasiti si alte informatii la zi din domeniul ciocolaterie, panificatie, patiserie, cofetarie.