Moara cu valturi Leonardo

Moara cu valturi Leonardo
Producator: Omas - Italia
Disponibil: la comanda
Contacteaza reprezentantul de vanzari Novapan0742 158 585
Descriere

Moara cu valturi este una dintre masinile principale din orice instalatie de macinare. Acest utilaj este protejat prin brevet. Leonardo ofera flexibilitate maxima procesului de macinare, schimband astfel modul de macinare in doar cateva secunde (de la forma DD – Dull to Dull la forma SS – Sharp to Sharp). Aceasta permite obtinerea de produse diferite din aceeasi cereala sau prelucrarea diferitelor cereale fara a compromite performanta de macinare si calitatea produsului finit.
Toate acestea sunt posibile datorita eliminarii rotilor si curelelor de transmisie si folosirii motoarelor cu inverter (motoare cu magnet permanent) pe fiecare cilindru al valtului.

Alt aspect important de luat in calcul este ca Leonardo, datorita sistemului patentat OKS – Omas Kers, permite o economie de energie de circa 15 Kwh/tona, prin recuperarea energiei cinetice generate de valturi.
In plus, eliminarea curelelor aduce multe alte avantaje:

Mentenanta este redusa cu 90%, timpul de pauza tehnica a masinii devine aproape zero.

Siguranța la locul de munca este garantata, prin lipsa pieselor de transmisie in miscare, care prezentau riscuri majore pentru operatori.
Un alt beneficiu il reprezinta eliminarea unui intreg etaj: montarea motoarelor direct pe axul cilindrului de macinare, obtinandu-se astfel constructii mai compacte, suprafata utila necesara instalarii unei mori Omas, precum si costurile aferente, reducandu-se substantial.