OMAS: Tehnologie italiană de măcinare

Data: 21.06.2023

Tehnologia KERS, brevetată la nivel mondial de către OMAS, permite reducerea costurilor energetice prin diminuarea necesarului de energie electrică a valțurilor prin recuperarea energiei cinetice neutilizate de la cilindrii de măcinare. Eficiența energetică a fost realizată de asemenea, și prin intermediul  plansifterului, mașinilor de curățat cu perii vibratoare, care sunt, de asemenea, echipate cu motoare cu magneți permanenți și care garantează un consum de energie foarte redus, de 2,5-3 A, față de 8-10 A, cât este standardul pentru mașinile acționate prin intermediul curelelor.

Cuplarea directă a motoarelor cu magneți permanenți pe cilindrii de măcinare oferă o flexibilitate maximă în adaptarea vitezei cilindrilor la procesul de măcinare, în funcție de tipul de cereale sau de tipul de produs care trebuie obținut. Această tehnologie permite echipamentului de măcinare să răspundă rapid și prompt la exigențele și dinamismul pieței de profil și să își optimizeze performanțele prin creșterea extracției de făină cu 0,5% față de o moară cu viteză fixă a valțurilor.

Pe lângă eficiența energetică și flexibilitatea de măcinare, se poate spune că moara dezvoltată de compania italiană Omas este una dintre cele mai eficiente și performante din Europa, datorită înaltului nivel al tehnologiei și a unei mentenanțe reduse, garantând o siguranță maximă pentru operatori; absența curelelor de acționare a valțurilor asigură un nivel suplimentar de siguranță și reduce spre zero mentenanța.

Citiți mai multe despre inovațiile Omas pe site-ul Arta Albă.

Gama completă de echipamente Omas o găsiți aici.