Grup de divizare, predospire și modelare de la Colbake

Data: 27.03.2023

Grupul de divizare, predospire și modelare a aluatului este folosit pentru porționarea automată a bucăților de aluat în vederea producerii unei game diverse de produse de panificație, precum pâinea rotundă,  franzela, chifle, cornuri, etc.

Prin panoul de comandă se pot ajusta atât greutatea cât și numărul de bucăți de aluat divizate pe minut. Fiecare sortiment de produs de panificație având nevoie de setări diferite, echipamentele dezvoltate de Colbake permit posibilitatea de a diviza bucăți de aluat de greutăți diferite, prin modificarea setărilor divizorului.

Predospitorul asigură timpul necesar și condițiile optime pentru repaosul aluatului, între operația de divizare și modelarea finală, pentru ca aluatul obținut să aibă elasticitatea necesară pentru modelare.

Linia automată de divizare, predospire și modelare de la Colbake permite divizarea și modelarea atât a aluaturilor dense, cât și a celor cu hidratare crescută, reducând la minim intervenția umană în prelucrarea acestuia, în condițiile unui mediu de lucru sigur și silențios.

Citiți mai multe pe site-ul Arta Albă.

Echipamentele dezvoltate de compania spaniolă le găsiți aici.