Camere de congelare cu spirale pentru transportul produsului
Potrivite pentru congelarea produselor individuale sau la pachet. care pot fi transportate pe benzi: paine, pizza, produse de patiserie, fructe de mare, legume, fructe etc.
Procesul de congelare are loc în interiorul camerelor prevazute cu pereţi izolatori, a caror grosime depinde de temperatura interna necesara.
Camerele de racire sunt dotate cu unităţi evaporatoare corespunzătoare care conferă un schimb termic corect directionat pentru o congelare rapida, asa incat produsul sa isi pastreze caracteristicile.
Avantaje:
- Necesita spatii restranse - spirala exploateaza la maxim inaltimea spatiului in care este amplasata, amprenta la sol fiind scazuta;
- Organizarea superioara a fluxului de productie;
- Igiena superioara - procesul are loc intr-un mediu inchis, usor de controlat si igienizat. Aerul care patrunde in spirala este filtrat, iar, elementele aflate în contact cu produsul sunt din otel inoxidabil sau plastic alimentar.
- Ergonomie in exploatare - fortele de frecare sunt infime, astfel, utilizarea uleiului pentru lubrifiere este aproape inexistenta.