Trufe Milano

Rețeta (pentru 1,5 Kg Trufe) este formată din:

Cremă Ganache Ciocolată
Glazură din Ciocolată
Înveliș extern de cacao

Cremă Ganache Ciocolată

Ingrediente:
250 g – Frişcă naturală lichidă
70 g – Sirop de glucoză
400 g – Ciocolată Fondant (Neagră) 72%
75 g – Unt fără conţinut de apă
80 g – Coajă de portocală confiată
80 g – Stafide înmuiate în rom
80 g – Cereale crocante sau Alune pădure prăjite şi mărunţite
40 g – Fistic prăjit şi mărunţit

Glazură Ciocolată

Ingrediente:
1000 g – Ciocolată Fondant (Neagră) 72%

Înveliș extern de cacao 

Ingrediente:
800 g – Cacao (22-24)
200 g – Zahăr pudră

Rețeta a fost oferită de Pastry Chef Riccardo Magni.

Rețeta completă se regăsește pe site-ul Arta Albă.