Rețeta (pentru 1,5 Kg Trufe) este formată din:
Cremă Ganache Ciocolată
Glazură din Ciocolată
Înveliș extern de cacao
Cremă Ganache Ciocolată
Ingrediente:
250 g – Frişcă naturală lichidă
70 g – Sirop de glucoză
400 g – Ciocolată Fondant (Neagră) 72%
75 g – Unt fără conţinut de apă
80 g – Coajă de portocală confiată
80 g – Stafide înmuiate în rom
80 g – Cereale crocante sau Alune pădure prăjite şi mărunţite
40 g – Fistic prăjit şi mărunţit
Glazură Ciocolată
Ingrediente:
1000 g – Ciocolată Fondant (Neagră) 72%
Înveliș extern de cacao
Ingrediente:
800 g – Cacao (22-24)
200 g – Zahăr pudră
Rețeta a fost oferită de Pastry Chef Riccardo Magni.
Rețeta completă se regăsește pe site-ul Arta Albă.