Tort Mimosa cu ananas

Cu cantitățile descrise mai jos se obţin 2 torturi de câte 14 cm diametru fiecare.

Tortul este format din următoarele componente:

Pandișpan
Sirop de portocală și piersică
Cremă Chantilly
Cubulețe de ananas

Pandișpan

Ingrediente:
450 g – Ouă
540 g – Zahăr
20 g – Miere
400 g – Făină
200 g – Amidon din porumb
2 g – Praf de copt
350 g – Gălbenuș de ou
1/2 – Păstaie de vanilie (sau 2 g  vanilie)

Crema Chantilly

Ingrediente:
400 g – Lapte
100 g – Frișcă
1/4 – Lămâie – coaja rasă
200 g – Zahăr
1/2 – Păstaie de vanilie (sau 2 g  vanilie)
35 g – Amidon din porumb sau orez
0,5 g – Sare
200 g – Gălbenuș de ou

900 g – Cremă fiartă de patiserie
800 g – Frișcă bătută
Opţional sau pentru variantele de torturi moderne se pot folosi: 6 foi de gelatină + 30 g apă

Sirop de portocală şi piersică

Ingrediente:
200 g – Apă
50 g – Zahăr
75 g – Sirop de glucoză
80 g – Piure de piersică
25 g – Lichior de portocale sau pentru varianta nonalcoolică: zeama de la o portocală/siropul din conserva de ananas.

Rețetă oferită de Pastry Chef Riccardo Magni.

Rețeta completă se regăsește pe site-ul Arta Albă.