Ingrediente: Înghețată cu fructe
200 g - Lapte
250 g - Smântână
50 g - Glucoză
75 g - Zahăr
20 g - Zahăr brun
120 g - Zahăr invertit
12 g - Stabilizator
Păstaie de vanilie q.b.
600 g - Piure din fructe roșii
250 g - Frișcă lichidă 75%
Adăugați primele 5 ingrediente la 45°C, adăugați următoarele 3 și ridicați temperatura la 80°C, răciți la 3°C, adăugați piureul de fructe, frișca lichidă și transferați compoziția în pasteurizator.
Ingrediente: Șerbet de lămâie
1 litru - Apă
350 g - Zahăr
200 g - Suc de lămâie
64 g - Albușuri bătute spumă
12 g - Pulbere de gelatină
Pregătiți un sirop cu primele două ingrediente, răciți, adăugați gelatina activată precedent cu 10% sirop, încorporați cu restul de sirop încălzit la 30°C; adăugați siropul de lămâie strecurat și la sfârșit albușurile amestecate cu puțină sare, compoziția se pune în pasteurizator.
Ingrediente: Biscuiţi
250 g - Biscuiți uscați
150 g - Unt
50 g - Zahăr brun
0,5 gr - Coajă portocală deshidratată
1 g - Sare
25 g - Apă
Într-o tigaie antiaderentă caramelizați zahărul cu untul, adăugați apa caldă, răciți, adăugați biscuiți zdrobiți și sarea, amestecați și dați savoare adăugând praf de portocală; răciți la temperatura ambientală.
Ingrediente: Bezea
50 g - Albuș
75 g - Zahăr
35 g - Zahăr pudră
Încălziți la 35°C zaharurile și albușurile, se mixează în mixer planetar până când se obține o masă lucioasă și compactă. Formați în interiorul unui cerc de inox, mici bezele ce se coc la 90°C pentru aproximativ 1 h și 30 minute, răciți.
Ingrediente: Jeleu căpșuni
300 g - Piure de căpșuni
Frunze mentă
150 g - Apă
75 g - Zahăr
35 g - Glucoză
Păstaie de vanilie
1,5 g - Agar-agar
Marinați piureul cu trei foi de mentă pentru circa 3 ore, îndepărtați frunzele de mentă și transferați piureul într-o tigaie împreună cu celelalte ingrediente, puneti la fiert, îndepărtați de pe foc și scădeți temperatura la 80°C; vărsați compoziția în interiorul unui cerc din oțel obținând o grosime de 0,5 cm, lăsați la răcit.
Montajul:
În interiorul cercului, peste bezelele coapte, se așază înghețata de fructe, se adaugă biscuitele fărâmițat, caramelizat, apăsați lejer și lăsați la răcit la -14°C. Continuați cu cel de-al doilea strat de șerbet de lămâie, nivelați cu o spatulă și lăsați la răcit la -14°C. La sfârșit se adaugă jeleul de căpșuni și se decorează după plac.