Tarta de castane cu vanilie

Ingrediente

- Pudra/praf de migdale - 1 kg
- Unt - 1 kg
- Zahar pudra - 1 kg
- Praf de budinca de vanilie - 50gr
- Oua - 10

   Mixati zaharul pudra si praful de migdale cu untul inmuiat, adaugati praful de budinca de vanilie si ouale.
   Realizati un blat subtire de pandispan si decupati forme de cercuri cu ajutorul decupatorului rotund. Introduceti formele obtinute in inele pentru copt tarte.
   Turnati cu ajutorul unui pos amestecul rezultat in formele pentru copt, deasupra bazei de pandispan si adaugati castane confiate .

   Coaceti la 180°C 12 -14 minute.

Crema de Vanilie
- Lapte 2 kg
- Vanilie 10 pastai
- Zahar 600 g
- Galbenusuri 300 g
- Praf de crema 120 g
- Gelatina 10 foi
- Unt 1200 g

   Realizati crema, iar la sfarsit adaugati foile de gelatina in prealabil pregatite.
   Raciti la 40°C si amestecati cu untul.
   Turnati crema intr-un recipient cu grosimea de 1cm si puneti-o la congelator.
   Decupati cercuri la aceleasi dimensiuni (grosime, diametru) ca si baza de pandispan a tartei.

Mousse de castane
• Pasta de castane - 1 kg
• Crema de castane - 500 g
• Frisca - 150 g
• Gelatina - 10 foi
• Rom - 50gr
• Bucati de castane confiate - 250 g
• Frisca - 2 kg
   Amestecati pasta si crema de castane si adaugati 150 g de frisca incalzita cu gelatina.
   Adaugati esenta de rom, frisca şi castanele confiate.
   Turnati cu ajutorul posului amestecul in forme de silicon tip semisfere si congelati.

Finisarea

   Puneti cercul de crema de vanilie, un disc de ciocolata si moussul de castane pe baza tartei. Faceti o gaura in mousse si umpleti-o cu ciocolata.

   Decorati cu castane confiate maruntite si cu ciocolata rasa.

   Degustati la 12° C pentru a-i simti bine aroma.