Panettone Clasic - metoda de lucru cu două malaxări
PRIMUL ALUAT (aluatul de noapte)
Ingrediente
125 g – Drojdie naturală (Maia)
400 g – Faină 000 sau 480
130 g – Zahăr
100 g – Unt moale
140 g – Apă
120 g – Gălbenuş
AL DOILEA ALUAT (aluatul de zi)
Ingrediente
Primul Aluat dospit (având volumul inițial triplat)
100 g – Faină 000 sau 480
130 g – Gălbenuş de ou
100 g – Zahăr
25 g – Miere
150 g – Unt moale
8 g – Sare
70 g – Apă
200 g – Stafide
150 g – Cubuleţe de portocală confiată
50 g – Cedru confiat
2,5 g – Vanilie pudră (Nu Vanilină…!)
2,5 g – Coajă de lămanie rasă
2,5 g – Coajă de portocală rasă
Glazura Amaretto
Cantități pentru 1 Panettone
Ingrediente
75 g – Migdale crude
25 g – Armelline
50 g – Alune crude
300 g – Zahăr
10 g – Cacao
10 g – Făină de porumb
10 g – Amidon din porumb
50 g – Albuș
Rețeta este oferită de maestrul patiser Iginio Massari.
Rețeta completă se regăsește pe site-ul Arta Albă.