Desert cu 3 tipuri de Ciocolată, Fistic, Zmeură, Lychee și Lichior de Trandafiri

Desertul este format din:

Mousse de Ciocolată Neagră

Ingrediente:
250 g – Frișcă naturală
260 g – Ciocolată Neagră Belcolade – Selection Noir 55%
250 g – Frișcă semibătută

Mousse de Ciocolată Albă

Ingrediente:
250 g – Frișcă naturală
410 g – Ciocolată Albă Belcolade – Selection Blanc 29,5%
20 g – Unt de Cacao Belcolade
350 g – Frișcă semibătută

Mousse de Ciocolată cu Lapte

Ingrediente:
250 g – Frișcă naturală
420 g – Ciocolată cu Lapte Belcolade – Selection Lait 35,5%
350 g – Frișcă semibătută

Jeleu de Zmeură

Ingrediente:
50 g – Zahăr
6 g – Pectină NH
225 g – Piure de zmeură
40 g – Sirop de Glucoză
10 g – Suc de lămâie

Spongecake cu Fistic

Ingrediente:
320 g – Praline de fistic
250 g – Albuș
150 g – Gălbenuș
40 g – Făină

Cremeux cu Fistic

Ingrediente:
55 g – Gelatină 200 Bloom
50 g – Lapte
165 g – Frișcă lichidă
25 g – Gălbenuș
130 g – Ciocolată Albă Belcolade – Selection Blanc 29,5%
100 g – Pastă de fistic (Praline Pistachio 52% Patis France)

Compot de Lychee (Lici) și Trandafir

Ingrediente:
150 g – Piure de Lychee
125 g – Zahăr
71 g – Pectină
10 g – Lichior de Trandafiri

Rețetă oferită de Artisan Patissier-Chocolatier, Ciprian Zobuian.

Rețeta completă se regăsește pe site-ul Arta Albă.