SISTEM AUTOMATIZAT PENTRU CONTROLUL ODIHNEI ALUATURILOR

La IBA 2015

   "Așa cum obişnuieşte, cu prilejul evenimentelor importante, furnizorul nostru SIGMA SRL, va prezenta anul acesta la IBA , în "avanpremieră", un nou Sistem Automatizat pentru gestionarea odihnei în cuvă a aluaturilor.

   Sistemul este proiectat integral de către departamentul de Cercetare și Dezvoltare al SIGMA în colaborare cu KUKA, lider în domeniul roboticii. Noua propunere permite integrarea tuturor Soluțiilor Automatizate de malaxare produse de SIGMA cu un Sistem Robotizat pentru controlul procesului de odihnă al aluatului în cuvă cu respectivele intervale de timp predefinite.

   Diversele linii automate de malaxare se integrează așadar cu ajutorul unui robot cu șase axe de ultimă generație, de mare precizie și fiabilitate, care are sarcina de a deplasa cuvele mergând să preia aluatul la descărcare și poziționând cuva de odihnă într-o încăpere ce poate face parte și dintr-un dospitor. La sfârșitul timpului de odihnă predefinit, robotul reia cuva și descarcă aluatul pe linie sau din nou în malaxor pentru faza ulterioară de finisare.

   Pentru faza de odihnă sunt utilizate cuve conice din polietilenă alimentară, economice și ușor de deplasat, cu capacități optime de depozitare a aluatului dospit.

   Proiectul poate să aibă diverse configurații, fiind scalabil ca dimensiune, capacitate și productivitate orară, având posibilitatea de a integra toate mașinile SIGMA din producția standard cu diverse tipologii și mărimi.

   Sistemul are capacitatea de a gestiona și diverse faze accesorii de genul pre-lubrifiere cuve, rașchetarea lor în fază de descărcare și un ciclu de spălare și dezinfectare la sfârșitul schimbului.

  Pentru Expoziția IBA, SIGMA SRL propune noul său Sistem Automatizat în combinație cu un Sistem Carusel care integrează și IDROMIX, unul dintre ultimele brevete SIGMA pentru pre-amestecare cu o mai mare hidratare a aluaturilor sau în combinație cu unul sau mai multe Malaxoare cu Spirală cu descărcare prin partea de jos a cuvei.

   Vor fi de asemenea prezentate o Pâlnie Translatantă combinată cu un un Dispozitiv de fărâmițare, potrivită pentru alimentarea liniilor de producție cu mașini de biscuiți cu tăiere cu fir sau rotative pentru industria mică și medie, precum și anumite noutăți de la SIGMA referitoare la Malaxoarele cu Spirală cu cuvă detaşabilă, la Planetare Industriale cu punte din Linia EASY și la Planetare AEROMIX cu sistem brevetat pentru oxigenarea aluaturilor."

   Articolul a fost publicat in revista internationala Tecn Alimentaria Click AICI pentru a vedea articolul