NOVA PAN: “De 20 de ani, pâinărim, coacem, covrigărim, prăjiturim, ciocolaterim, torturim, cozonăcim, învăţăm, inovăm, creştem împreună.”

Era o zi de iarnă, în Ajunul Crăciunului din 1997. În timp ce brașovenii așteptau să vină Moșul, la marginea orașului, într-un mic depozit, doi tineri se chinuiau, pe un frig tăios, să încarce un malaxor Sigma de 1.200 kg într-o mașină închiriată. Pentru Ciprian Brebeanu și Gabriela Poteraș, era primul contract important și livrarea comenzii nu putea fi amânată. După ce au ancorat bine utilajul, au pornit la drum…

După câțiva ani plini de provocări (sălbaticii ani ’90 ai capitalismului românesc), Ciprian Brebeanu și Gabriela Poteraș au înființat compania NOVA PAN în 2001, cu scopul de a dezvolta vânzările și servisarea echipamentelor pentru morărit, panificație, patiserie și cofetărie. De-a lungul anilor, au invitat să li se alăture oameni în care au crezut, construind împreună cu aceștia o echipă solidă, o companie statornică, într-o perioadă frământată, când firme apăreau și dispăreau peste noapte. 

Astăzi, NOVA PAN este unul dintre cei mai importanți furnizori pentru industria alimentară românească, asigurând servicii complete de consultanță, proiectare, livrare, montaj și service de specialitate pentru echipamente şi linii de producție. În prezent, NOVA PAN deține un portofoliu consistent, colaborând cu 45 de producători de prestigiu din întreaga lume, din țări precum Japonia, Suedia, Spania, Italia, Germania, Cehia și Canada, dispunând de un stoc de piese de schimb în valoare de peste 200.000 euro.

De la primul malaxor transportat la client cu o mașină închiriată în Ajunul Crăciunului din 1997, s-a ajuns astăzi la peste 1.000 de malaxoare și mii de alte echipamente și linii complete pentru morărit, panificație, patiserie și cofetărie livrate și instalate în întreaga țară: roboţi antropomorfi pentru ambalarea produsului sau linii automatizate pentru încărcarea - descărcarea cuptoarelor, instalaţii de stocare transport dozare făinuri sau alte microingrediente, linii automatizate pentru feliere ambalare produs, sute de linii de procesare şi formarea produsului, precum şi multe alte soluţii care vin în întâmpinarea profesioniştilor din domeniu.

De la un colectiv de 10 persoane și o cifră de afaceri de 2.000.000 RON în 2001, NOVA PAN a ajuns, după 20 de ani, la 60 de angajați și un rulaj de peste 25.000.000 RON.

 

Momente importante în istoria Nova Pan

Filmul aniversar punctează momentele importante din istoria NOVA PAN:
-    montajul primei mori de grâu (2006);
-    montajul primului siloz pentru făină (2006);
-    montajul celui mai înalt cuptor de pâine din România (2020);
-    integrarea primului robot pe o linie industrială (2018);
-    sponsorizarea asociației nonprofit Spic de Inimi (din 2005);
-    înființarea magazinului de ustensile și accesorii, Cofetarul Isteț (din 2010);
-    cursurile de specializare pentru profesioniștii cofetari (2013-2017);
-    înființarea Clipband. Am devenit unicul producător de bandă clips din România (in 2015). Peste 120.000 km de bandă clips produși până în prezent (de trei ori lungimea ecuatorului);
-    lansarea primului ziar pentru profesioniștii din domeniu, Arta Albă (in 2017);
-    lanasarea site-ului Arta Albă, sursa de informare pentru profesioniștii din domeniu.

Dezvoltare bazată pe corectitudine şi respect

“Considerăm că o companie care își stabilește ca obiectiv dezvoltarea bazată pe principii precum corectitudinea și respectul față de angajați, clienți și colaboratori va avea un viitor sigur și va transmite partenerilor săi încredere.”  afirmă cu mândrie Ciprian Brebeanu directorul companiei.