Ecouri la sfarsitul primelor cursuri de decoruri in pasta de zahar

Cursuri Practice

Incepand din luna iulie, am organizat Cursuri pentru Realizarea Decorurilor Florale. 

Pentru a raspunde solicitarilor primite din partea clientilor, dar si pentru a veni in intampinarea tuturor celor interesati, Cofetarul Istet a organizat serii de Cursuri Practice dedicate profesionistilor din domeniu!

 

Astfel, in perioada iulie decembrie au avut loc 7 sesiuni de cursuri, 5 dintre ele pentru primul modul, unde au fost studiate florile mari: trandafirul, hortensia, orhideea, crinul Din luna noiembrie a demarat cel de-al doilea modul, dedicat florilor de primavara: ghiocei, lacramioare, lalea etc.  

Cea care ne-a ajutat sa patrundem in minunata lume a decorurilor din pasta de zahar este cake designer-ul specializat in Statele Unite ale Americii, Cerasela Consuela Chirita. 

Primele cursuri pentru decoruri florale s-au incheiat cu zambete si buchete de flori comestibile. Ingredientele principale au fost pasiunea si dedicatia. 

Fiecare sesiune a constat in doua zile pline de culoare, cu multa munca si multe provocari.  Am abordat noi metode de realizare a florilor si tehnici inedite de combinare a culorilor.


La prima editie l-am avut alaturi, in Echipa de cursanti si pe Primul Top Chef al 

Iata ce spunea finalistul Concursului Top Chef Romania, la marea finala de la inceputul anului: “Niciodata nu trebuie sa renunti cand ai un vis si niciodata nu trebuie sa te gandesti ca ceva este imposibil. Pentru ca imposibilul este posibil “ si  “Intotdeauna sunt optimist pentru ca stiu ce fac si stiu ce vreau”. Romaniei, Giovanni Piselli, de la Casino-Restaurant Vesuvius, din Brasov.

La debutul celui de-al doilea modul, am avut placerea să o avem printre cursanţi pe Aida Parascan, castigatoarea celei de a doua editii a concursului Master Chef (foto). 

Ii asteptam cu mare drag pe participantii la urmatoarele Cursuri, care se vor desfasura in acelasi laborator al companiei Nova Pan Brasov.