Curs Practic Ciocolaterie - Modulul 1 si Modulul 2

 

Curs Practic Ciocolaterie - Modulul 1 si Modulul 2

In perioadele 06-07 Februarie si 08-09 Februarie 2017

Curs sustinut de Chef Riccardo Magni, Italia

 

Ce veti invata la Modulul 1
1. Tehnica temperarii si prelucrarii ciocolatei. Temperarea celor 3 tipuri de ciocolata in varianta clasica/manuala, cu masinile de topit şi cele de temperat ciocolata.
2. Care sunt Diferentele dintre Ciocolata si Surogatul de ciocolata.
3. Cum sa realizez Prima mea productie de ciocolata.
4. Realizarea de: Tablete si Decoruri din ciocolata; Praline cu diverse umpluturi.
5. Utilizarea Foliilor de transfer pentru decorarea ciocolate

Ce veti invata la Modulul 2
1. Realizarea de:
- Tablete cu intruziuni si umpluturi diverse;
- Praline cu diverse umpluturi;
- Snack-uri din ciocolata;
- Figurine din ciocolata.
2. Evaluarea si stabilirea termenelor de conservarea ale produselor, functie de umpluturile utilizate.
3. Utilizarea Colorantilor in ciocolaterie.

Pe durata celor 2 Cursuri veti aprofunda cunostintele si tehnicile de lucru cu ciocolata, fiiind tratate si aspectele teoretice relative, ce se regasesc si in Suportul de Curs al fiecarui cursant.
Veti invata noi retete si cum sa realizati diferite produse din ciocolata.

Tipul, Durata şi Nivelul Cursului:
Modulul 1: Prima mea productie de ciocolata
Curs Practic, integral. Nivel Curs - Incepator.
2 zile; 8 ore / zi; intre orele 8,30 - 18,00
Modulul 2: Diversitate in Ciocolaterie
Curs Practic, integral. Nivel Curs - Avansat.
2 zile; 8 ore / zi; intre orele 8,30 - 18,00

Locatia: Laboratorul de Cursuri de la sediul Nova Pan, Braşov

Pentru detalii vizitati www.cofetarulistet.ro  sau contactati-ne la telefon: 0740.331.133; 0751.047.755, 0268.331.133 sau e-mail: contact@cofetarulistet.ro