La IBA 2015 "Așa cum obişnuieşte, cu prilejul evenimentelor importante, furnizorul nostru SIGMA SRL, va prezenta anul acesta la IBA , în "avanpremieră", un nou Sistem Automatizat pentru gestionarea odihnei în cuvă a aluaturilor. Sistemul este proiectat integral de către departamentul de Cercetare și Dezvoltare al SIGMA în colaborare cu KUKA, lider în domeniul roboticii. Noua propunere permite integrarea tuturor Soluțiilor Automatizate de malaxare produse de SIGMA cu un Sistem Robotizat pentru controlul procesului de odihnă al aluatului în cuvă cu respectivele intervale de timp predefinite. Diversele linii automate de malaxare se integrează așadar cu ajutorul unui robot cu șase axe de ultimă generație, de mare precizie și fiabilitate, care are sarcina de a deplasa cuvele mergând să preia aluatul la descărcare și poziționând cuva de odihnă într-o încăpere ce poate face parte și dintr-un dospitor. La sfârșitul timpului de odihnă predefinit, robotul reia cuva și descarcă aluatul pe ...
Citeste mai departe »Revent, premiat la concursul de inventica Europain Camera de coacere circulara reprezinta o inovatie nu doar ca forma ci si din punct de vedere al caracteristicilor. Acest prototip este pasul spre cuptoare mai suple si mai puternice in acelasi timp. Producatorul suedez de cuptoare rotative de patiserie, Revent, a fost premiat la concursul de inovatii desfasurat in cadrul expozitiei internationale Europain 2014 - Eficientizarea spatiului din brutarie prin reducerea amprentei la sol - Ergonomic si prietenos cu brutarul - datorita sistemului de deschiderea a usii prin glisare - Reducerea consumului de energie - prin eficientizarea camerei de coacere, a noului sistem de generare a aburului cu un consum redus de apa, minimizarea consumului de materii prime si a eforturilor de manipulare. Pentru alte tipuri de cuptoare REVENT ...
Citeste mai departe »Idromix - Creste hidratarea aluatului cu pana la 6% Instalatie de mixare a fainurilor şi a apei cu hidratarea superioara a aluatului - echipament revolutionar care genereaza un premix perfect omogen prin centrifugarea granulelor maruntite de faina si bombardarea lor cu particule fine de apa la presiune ridicata. Hidratare superioara! Probele stiintifice indica o absorbtie de apa mai mare, de la 1,5% la 2,5%. Probele practice efectuate in prezenta unor tehnologi calificati in domeniu, au demonstrat o crestere a absorbtiei de apa de la 3% la 6%. Cum se realizeaza? Particulele de faina sunt transportate prin dreptul unor duze prin care se pulverizeaza apa la presiune foarte mare, rezultand un aluat premixat. Astfel, timpul de malaxare in prima viteza se reduce sau chiar poate fi eliminat. Idromix a castigat premiile “Innovations” si “Trophées Europain 2012” la Targul International de la Paris 2012, marturie concreta a unui concept revolutionar pentru industria de panificatie. ...
Citeste mai departe »